Waarom vereniging De Bloesem?
Drijfveer voor de oprichters van de vereniging de Bloesem, was de leefbaarheid van Wormerveer-Noord te behouden. Wormerveer kan worden gezien als een volkswijk met voornamelijk een wat oudere, minder kapitaalkrachtige bevolking. In de wijk bevindt zich ook een grote Molukse gemeenschap.
In 2014 werd bekend dat de Amandelbloesem zou gaan sluiten. Door een aantal initiatiefnemers en ondersteuning van 'de vrienden van de Amandelbloesem' is gezocht naar een oplossing om de Amandelbloesem te behouden voor Wormerveer-Noord. Er zijn verschillende mogelijkheden uitgewerkt en uiteindelijk is het complex aangekocht door Wormer-Wonen. Zij hebben de bestaande toren verbouwd en er mooie appartementen van heeft gemaakt. Het welzijnswerk wordt vanuit de Buurtkamer gerealiseerd door De Bloesem. Dit is niet alleen bedoelt voor de bewoners van het complex Amandelbloesem, maar ook voor alle bewoners in de omgeving.
De vereniging bestaat uit vrijwilligers, die streven naar een professionele uitstraling. Alle eigen activiteiten worden door vrijwilligers geïnitialiseerd en gerealiseerd.
Vereniging nog volop in ontwikkeling.
Ondanks dat wij in 2014 zijn gestart, is de vereniging 'De Bloesem' nog volop in ontwikkeling. Uitbreiding van (nieuwe) activiteiten houdt in dat er nieuwe of meer taken komen voor de vrijwilligers. Maar vele handen maken licht werk. Dus nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.
De vereniging is dan ook blij met de ondersteuning vanuit de gemeente, die de vereniging structureel ondersteund. Ook zijn we gelukkig met de goede verhouding met de eigenaar van het complex 'WormerWonen'. Zodat wij tegen een sociale huur gebruik kunnen maken van de Buurtkamer en de Wintertuin.
In de praktijk blijkt dat vrijwilligers het erg fijn vinden om in de buurkamer actief te zijn. Het bestuur vindt dat ook erg belangrijk. Als zowel de vrijwilligers als de overige bezoekers het naar hun zin hebben, is doelstelling "samen met en voor elkaar" actief zijn bereikt.